Skip to main content

Speuren

Niets is zo leuk als je hond leren speuren.

Het menselijk spoor


Praktijkspeuren is het volgen en uitwerken van een menselijk spoor met als doel het opsporen van een vermist persoon. Er is niets leukers voor een hond dan het volgen van zijn neus. Dat zit in zijn genen en doet hij iedere dag. Je hond gebruikt zijn neus om informatie binnen te halen en te verwerken.

Als je hond een neus heeft kan hij speuren, het begint al op het moment dat hij geboren wordt en de weg naar de tepel van de moeder moet vinden. Vanaf 8 weken kan hij dus ook al praktijkspeuren. Je hond hoeft geen diploma’s te hebben, we werken op basis van de natuurlijke drift van je hond, zonder druk en dwang.

Naast dat dit een geweldig leuke hobby is voor hond en baas kan het helpen om honden die angstig zijn meer vertrouwen in zichzelf te geven, honden die reactief kunnen reageren te ontspannen en onzekere honden zekerder te maken.

Je kan komen speuren met je hond in Rotterdam. Ik geef mijn lessen in het Kralingse Bos. Naarmate de lessen vorderen gaan we ook andere locaties opzoeken. Ik geef geen cursus speuren met je hond maar individuele lessen zodat je zelf kan bepalen hoe lang je wilt komen speuren. Speuren met je hond kan een heel hondenleven lang. Wil je van je hond ook een speurhond maken, meld je dan nu aan voor een kennismakingsles praktijkspeuren. 

De lessen worden aangepast op het kunnen van hond en baas en worden in moeilijkheidsgraad opgebouwd. Zowel jonge als oude, grote als kleine honden kunnen aan dit concentratiespel meedoen. Voor oude honden die niet goed ter been meer zijn kan dit een heerlijke uitlaatklep zijn.