Skip to main content

Opvoeden


Wat is er fijner dan op stap met een goed opgevoede hond?

Vanaf het moment dat je je hondje hebt uitgezocht kunnen de voorbereidingen en de voorpret beginnen. Je schaft een mand, water en etensbak aan, riempje en speeltjes zodat je alles hebt wat je hond nodig heeft. Je kiest een cursus uit zodat je hond straks alle commando’s kent, want je wilt straks wel een goed opgevoede hond die komt, zit, niet trekt aan de lijn etc. Maar heb je er wel eens over nagedacht wat er verder nog bij komt kijken? Hoe krijg je je hond zindelijk, hoe bouw je het alleen zijn op, hoe gaat het in het gezin met kinderen of andere huisdieren, en wat te doen als hij aan het meubilair begint? Kortom, hoe voed je je hond op en voorkom je ongewenst gedrag.

Individuele puppytraining aan huis:
Honden leren context gebonden en zo kan je direct inspelen op het opvoeden, het aanleren van gewenst gedrag in de juiste situatie.

Dierenarts training:
Als je hond het spannend vindt bij de dierenarts of je moet een gevecht aan gaan om iets een oren of ogen te druppelen, zalfjes te smeren etc. dan is deze training echt wat voor jullie. We gaan aan de slag op basis van vertrouwen en samenwerken om ervoor te zorgen dat je hond geen spanning en stress ervaart in deze situaties. We werken in blokken van 5 lessen, je kan na de 5 lessen stoppen als je tevreden bent maar je kan er ook nog 5 lessen aan vast plakken om te verfijnen of meer situaties aan te leren. 

 


Visie

Omdat honden al vanuit het nest leren en opgevoed worden door de moederhond, weten we dat ze sociaal leren en communiceren via lichaamstaal. Vanuit deze positie leer ik je als baas communiceren met je hond zodat je hond jou als baas begrijpt en jullie een mooie band op kunnen bouwen en hetgeen wat er geleerd wordt stevig wordt verankerd.  

Naast het sociale leren wil je als baas je hond ook leren dat hij moet zitten, liggen, hierkomen, netjes wandelen aan de lijn etc. Dit gaan we samen trainen zodat je hond in alle omstandigheden naar je luistert.