Wat gaat er bij 010 Honden veranderen…

Wat gaat er bij 010 Honden veranderen…

We zijn sinds een paar maanden bezig met groepslessen en dat bevalt ons goed. Om jullie nog meer van dienst te zijn gaan we de groepslessen vanaf 1 september uitbreiden met theorielessen en cursusmateriaal. Iedereen ontvangt bij de basis- en puppy A cursus het boekje Luisteren is leuk deel 1 van ons, waarin alle oefeningen stap voor stap aan bod komen aan de hand van leuke tekeningen en een duidelijke uitleg. Zo kan je thuis tijdens het oefenen de oefeningen nog eens doorlezen als je ergens tegen aan loopt of als je de oefening niet meer helemaal goed weet. Natuurlijk krijg je van ons nog steeds alle begeleiding en mag je altijd bellen of appen als je ergens tegenaan loopt.

Hieronder tref je het nieuwe aanbod met de bijbehorende prijzen.

Lees verder

Vuurwerk angst

Honden zijn sociale dieren met dezelfde emoties als wij mensen. Honden kunnen blij, boos, verdrietig of angstig zijn en ze ervaren dit net als wij en beleven emoties ook net zoals wij.

Het is helemaal niet erg om angst te voelen, het helpt je juist tegen gevaar. Als mens willen we graag dat onze honden zich zo comfortabel mogelijk voelen. Beschouw angst niet als een negatieve emotie. Angst voor vuurwerk is eigenlijk heel normaal, je angst delen brengt je dichter bij elkaar en het voorkomt conflicten. Het belangrijkste is dat je weet waar je je veilig kunt voelen en bij wie je terecht kan als je je angstig voelt zodat je leert met je angst om te gaan.

De jaarwisseling komt weer in zicht en hier en daar wordt er alweer geknald. De meeste honden vinden dit eng en zijn bang voor de knallen. Natuurlijk zijn er ook honden die deze periode nog helemaal niet meegemaakt hebben. Om te zien of je hond bang of angstig is van vuurwerk moet je weten waar je dat aan kan zien. Zo kan je hulp bieden waar nodig.

Lees verder

Workshop Praktijkspeuren 20 oktober 2018

010 Honden organiseert op zaterdag 20 oktober van 10:00 uur tot 13:00 uur een workshop praktijkspeuren voor beginners. Wil jij ook eens zien wat je hond kan met zijn neus? Meld je dan nu aan via //010honden.nl/contact2/.

Honden kunnen van nature speuren en dat doen ze dan ook graag en wanneer ze maar kunnen.
Praktijkspeuren is een leuke hobby voor hond en baas, je hond is een uur fysiek en mentaal aan het werk. Je hond is aan het eind van de les moe en voldaan.

Er is plaats voor 5 combinaties en VOL is VOL!

Kosten:
De kosten per combinatie voor deze workshop zijn 55 euro,-.

Welke honden kunnen deelnemen:
Honden die ouder zijn dan 6 maanden (mocht je toch met je pup willen speuren neem dan even contact op via karin@010honden.nl.
Honden die niet reactief zijn naar andere honden of naar mensen. (Mocht je toch graag willen speuren met een reactieve hond neem dan even contact op via karin@010honden.nl.

Honden die niet loops zijn.
Honden die lichamelijk gezond zijn.

De zomer is in aantocht!

Wat heeft het voor mijn gevoel lang geduurd voordat het wat zachter weer werd maar nu is het er!  We maken allerlei plannen om zoveel mogelijk van het mooie weer samen met onze hond te gaan genieten.

Wat moet je weten over de temperatuur en de hond?

Vele van ons weten al dat een hond zijn warmte niet goed kwijt kan. Hij kan niet zweten via zijn huid zoals wij. Hij kan hoogstens via zijn voetzooltjes wat zweten en via zijn tong wat warmte kwijt. Bedenk dat je hond zich niet luchtig kan kleden net zoals wij. Zijn jas blijft altijd aan, zomer en winter.  Natuurlijk verschilt de dikte van de jas per hond, je hebt honden met een dubbele vacht, je hebt honden met een enkele vacht, naakthonden en dan is de ene hond dichter behaard dan de ander.

Zonnebrand:

Voor honden die licht behaard, een enkele vacht of lichte plekken op het lijf hebben is het raadzaam om ze in te smeren met zonnenbrand. Honden kunnen ook verbranden.

Wist je dat de voetzooltjes van je hond op een hete weg ook kunnen verbranden, ondanks dat het lijkt alsof de zooltjes heel dik zijn.

Lees verder

Koud weer en ijs

IJs en koud weer

Er is een Syberisch koufront onderweg en we beginnen het al aardig te voelen.

Niet alleen als mens merk je dit, maar ook je hond.

Lage temperaturen

Honden met een enkele vacht hebben met deze kou echt een jas nodig. Mandy Gerris van Digidog heeft een Duits artikel vertaald met bijbehorend beeldmateriaal, waarbij je kan zien hoeveel warmte je hond verliest. //digidog.nl/hondenjas-onzin-toch-nuttig/  

Lees verder

www.010honden.nl is live!

Na lang wikken en wegen met domeinnamen, teksten, foto’s, en ontwerp, heb ik zojuist mijn nieuwe site live gezet. Op de site leg ik uit wat ik doe, namelijk speur-, en opvoedlessen voor je hond op individuele basis en leg ik mijn filosofie hierbij verder uit.

Lees verder

  • 1
  • 2
Chat openen